SOLUS register dlžníkov

SOLUS register dlžníkov, ako už sám názov napovedá, je obsiahly záznam všetkých problematických splátke dlhov, pôžičiek a úverov. Než sa ale na jeho vlastné fungovanie bližšie pozrieme, povieme si niečo o samotnom SOLUS.

SOLUS

SOLUS je združenie spoločností, ktoré si dali za cieľ presadzovať takzvané zodpovedné úverovanie. To znamená, že nechcú předlužovat svoje prípadné klientov, zároveň tiež chcú brániť veriteľa, ktoré môžu mať často problém vymáhať svoje úvery späť.

Ochrana svědomitých splátke

SOLUS neznamená len vymáhanie dlhov, znamená predovšetkým ochranu svědomitých splátke dlhov. SOLUS je výhodu pre spotrebiteľov, ktorí sa nijako neprevinili proti splácanie svojich pôžičiek. Takí ľudia totiž nie sú vedení v SOLUS registra dlžníkov a tým pádom majú oveľa ľahšie cestu k službám, ktoré členovia SOLUS poskytujú.

SOLUS register dlžníkov

SOLUS súbežne so svojimi ďalšími aktivitami vytvára dva registre klientskych informácií, kde združuje negatívne informácie o takýchto klientoch, ktorí majú problémy so splácaním svojich dlhov u členov združenia.

Prvé SOLUS register dlžníkov zahŕňa fyzické osoby, teda klasické ľudí a jedná sa o Register FO.
Druhý SOLUS register dlžníkov združuje podnikateľov a právnické osoby. Volá sa Register IČO.
Fungovanie SOLUS registra dlžníkov

Registre fungujú v podobe internetu. Zákazník zadá dotaz, na ktorý mi počas chvíľky vyjde jednoznačná odpoveď. Môžete si teda ľahko zistiť, ako je na tom osoba, ktorá od vás chce požičať peniaze.

Kto je členom SOLUS?

Vhodnou informácií je tiež vedieť, kto je členom združenia SOLUS. Tu sú, pre nás asi najzaujímavejšie, spoločnosti, najmä banky:

Citibank Europe
Českomoravská stavební spořitelna
Československá obchodná banka
ČSOB Leasing
Home Credit
Komerční banka
Raiffeisenbank
Ďalej treba tiež tri hlavné operátori:
Telefónica O2
T-Mobile
Vodafone

http://akovybratpozicku.blogspot.com/2010/11/pozicka-bez-nahliadnutia-do-registra.html

Žádné komentáře:

Okomentovat