Konsolidácia pôžičiek

Potreba peňazí je vždy neukojiteľná a prakticky záludné. Komukoľvek z nás sa môže prihodiť nebývalý problém a môže naraz potrebovať požičať peniaze. Tak si vezme pôžičku. Ak sa takýchto problémov naskytne viac, môže sa človek dostať veľmi rýchlo do finančných ťažkostí, pretože platiť ku každej pôžičke zvlášť úroky sa predraží.

Konsolidácia pôžičiek takýto problém môže veľmi efektívne a elegantne zmazať a vyriešiť ho za vás. Ak si zriadite u veriteľa konsolidáciu, spoja sa všetky vaše pôžičky do jednej veľkej. Dlžen suma síce zostáva, ale už budete platiť len jeden úrok.

Nebezpečenstvo niekoľkých pôžičiek

Ak máte v súčasnosti viac ako jednu pôžičku, nie je od veci zvážiť možnosť konsolidácie pôžičiek. Môžete si sami ľahko spočítať, že ak si požičiate treba trikrát 50 000 s úrokom 10%, splatíte nakoniec veriteľmi 50 000 a naviac 5000 v úrokách. S tromi pôžičkami by to bolo navyše 15 000, čo už je vážne veľká suma.

Ak svoje pôžičky vybojujete do konsolidácie pôžičiek, budete splácať stále 3x50 000, ale len s jedným úrokom a ušetríte 10 000 len vďaka konsolidáciu pôžičiek.

Ďalšou výhodou konsolidácie pôžičiek je tiež jednoduchosť splácania. Už si nemusíte strážiť, v našom príklade, tri rôzne doby splátky a výšku splátok. Všetko sa totiž spojí do jednej.

Ako zariadiť konsolidáciu pôžičiek?

Konsolidácia pôžičiek môže byť niekedy ťažké uzavrieť, najmä ak ich máte u súkromných osôb, ktoré zarábajú práve na úrokoch.

Ak máte u toho istého veriteľa, ktorým je napríklad renomovana banka, viac podobných pôžičiek, nemal by byť problém dohodnúť sa na ich konsolidáciu. Je však veľmi dôležité sa pozrieť, aké podmienky si váš veriteľ na vykonanie konsolidácie stanovuje. JE totiž možné, že úroky budú nakoniec vyšší, než jednotlivé pôžičky. Sami by sme si potom mali spočítať, či konečná splatená suma v konsolidácii nebude vyšší, než tie, ktoré by sme platili bez konsolidácie pôžičiek.

Žádné komentáře:

Okomentovat